fruit-basket-1114060_1920

Ако не сте сигурни колко здравословно е менюто ви, направете този бърз тест и узнайте. Ще ви отнеме само няколко минути.

Отговорете на въпросите, като изберете една или повече от посочените възможности. След това съберете точките, които са изписани вдясно от всеки отговор. Крайният резултат проверете по-долу.

1. На колко години сте?

test1

2. Колко порции с плодове и зеленчуци приемате на ден?

test4

3. Средно по колко часа на седмица спортувате или се движите активно?

test3

4. Кои от посочените храни присъстват в менюто ви всяка седмица?

test5

5. Вземате ли от следните хранителни добавки?

test2

6. Кои от посочените продукти консумирате всяка седмица?

test7

7. Кои от посочените храни се опитвате да откажете или намалите?

test6

Резултати:

До 10 точки: Вашето меню определено се нуждае от  промяна. Опитайте се да добавите на трапезата си повече спанак, коприва, рукола и други листни зеленчуци. Наблегнете също така на суровите ядки и плодовете. Избягвайте полуфабрикатите, мазните и преработени храни, защото те се отразяват зле както на тялото ви, така и на здравето ви. Опитайте се и да тренирате по-често.

От 11 до 25 точки: Вие се движите в правилната посока! Все още не сте се отказали напълно от всички вредни изкушение, но все пак се стремите в диетата ви да присъстват и полезни храни. Осъзнавате, че спортът е много важен, затова се опитвате и да тренирате, макар и нередовно. С повече постоянство и дисциплина бихте могли да направите менюто си максимално здравословно.

От 26 до 35 точки: Поздравления! Вие сте сред късметлиите, които могат да се похвалят с балансирана и здравословна диета. Напълно наясно сте с огромното значение на храната за вашето здраве и външен вид, затова не правите никакви компромиси с менюто си. Продължавайте в същия дух!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*
Website